На ГКПП „Капитан Андреево” миналият уикенд се изви километрична опашка от автомобили. Много наши сънародници щурмуваха Одрин за съботно-неделен пазар. Толкова беше засилен интересът, че кметът на града дори излезе с призив на български туристите да носят предпазни маски и да спазват хигиена и социална дистанция, предава NOVA

По всичко изглежда, че и тази седмица ще е натоварена. Пътуванията към Турция започнаха още в петък, който е пазарен ден.  Освен за пазар, сънародниците ни пътуват и с цел екскурзия. В събота сутрин чакането за преминаване от и към Турция ще отнеме часове. Стотици автомобили очакваха да преминат още от сутринта и в двете посоки. От „Гранична полиция” отвориха максимално много трасета, за да стане преминаването по-бързо.

В петък срещу събота пътуващите бяха блокирани около 4-5 часа заради срив в системите на турската граница. През последните седмици това се случва често.

„За предходната седмица за дните петък, събота и неделя преминаха над 60 000 пътници и близо 15 000 превозни средства в двете посоки. Това беше най-натоварената седмица. Очакваме подобни цифри и през този уикенд. ”, обясни зам.-началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Яни Пейчев. В петъчния ден преминалите южната ни граница са над 4 000.
nova.bg